Sänk arbetsgivaravgiften för alla småföretag – skapa fler nya jobb

06 februari 2008 at 15:18 Lämna en kommentar

Om man sänker arbetsgivaravgiften så skapas 250 000 nya jobb, enligt FöretagarFörbundet. Nu när det verkar som om regeringen inte kommer att genomföra sänkningen av arbetsgivaravgiften för vissa tjänsteföretag är det dags att omgående genomföra en sänkning av arbetsgivaravgiften för alla småföretag. Det handlar egentligen om att återställa den sänkning som fanns fram till förra årsskiftet. Det är inte bara företag i tjänstesektorn som behöver sänkta arbetsavgivaravgifter för att kunna anställa, växa och utvecklas. FöretagarFörbundet anser även att förslaget skulle skapa krångliga gränsdragningsproblem samt är hämmande för växande företag.

Undersökning
I undersökningen ”Småföretagarna – olika som bär” visade det sig att kategorierna ”Fixaren” och ”Utvecklaren” (totalt ca 50 % av landets småföretag med 0 – 9 anställda) har stora tillväxtambitioner samt vill växa genom att anställa. Det skulle kunna ge 250 000 nya jobb. Sänk arbetsgivaravgiften och stimulera därmed företagen att anställa fler – det gynnar regeringens arbetslinje, ger ökad sysselsättning och skapar ökad välfärd.

Fakta
Regeringens förslag till en kraftig sänkning av arbetsgivaravgiften för vissa tjänsteföretag har stött på problem hos EU-kommissionen. Kommissionen föreslår en maxgräns på 250 anställda för de företag som ska kunna få sänkningen.
Den kraftiga sänkning av arbetsgivaravgiften för vissa tjänsteföretag – som bilverkstäder, frisörer, restauranger, kemtvättar – var tänkt att skapa fler jobb. Finansminister Anders Borg och Alliansregeringen har nu lagt förslaget på is och istället skall man titta på andra sätt som skall ge samma sysselsättningseffekt.

Annonser

Entry filed under: Anders Borg, arbetsgivaravgiften, FöretagarFörbundet, Lediga jobb, lediga jobb göteborg, Lediga jobb inom Bank, Lediga jobb inom Försäkring, Lediga jobb inom Finans, Lediga jobb inom Reklam och Media, Lediga jobb inom Skola/Förskola, lediga jobb malmö, lediga jobb skåne, lediga jobb Stockholm, lediga jobb utomland, lediga sommarjobb, nya jobb, nytt jobb. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Korkade saker att säga på jobbet! Nytt jobb inom management

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Jobbnyfikna

  • 202 200 besökare

Tidigare om lediga jobb

Tänk på att…

...ni får gärna citera om ni uppger källa och har en länk tillbaka till oss.

JobbTorget Forum

Vi är en del av nätverket kring JobbTorget. Här finns möjlighet att få råd och tips från utvalda aktörer. Totalt når vi 1,5 miljoner arbetsnyfikna per år. Här hittar du JobbTorget och härJobbTorget FORUM. Kontakta oss om ni vill synas i nätverket på info(a)jobbtorget.se

Din egen jobbcoach?

Vi har över 500 jobbcoacher i Sverige som helt GRATIS bara väntar på att få hjälpa dig ut i arbetslivet. Att få just dig att hitta ett nytt jobb. Det enda du behöver göra är att registrera dig.
februari 2008
M T O T F L S
« Jan   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  

%d bloggare gillar detta: