Taktik och tips när du söker lediga jobb online

08 oktober 2010 at 8:23 1 kommentar

Så hittar du lediga jobb via nätet

Så hittar du lediga jobb via nätet

Nu ska du få lite bra tips kring hur du maximerar möjligheten att hitta jobb. För att lägga upp en strategi bör man veta att hela 95 procent av företagen i Sverige föredrar ansökningar via webben, och 5o proecnt av företagen vill ha dem via e-post.

Slutsats: som så mycket annat i vårt samhälle, har även jobbsökandet digitaliserats och i stort sett ersatt de traditionella pappersansökningarna.

Men vad bör man då tänka på? Vilka regler bör man ha i åtanke för att få till en bra och professionell ansökan online? Nedan följer de tio viktigaste sakerna att tänka på:

1. Var noggrann! Håll dig till ett vårdat språk med korrekt grammatik – lika viktigt i en traditionell pappersansökan som online.

2. Använd en bra e-postadress. Adresser som t ex cool1988@hotmail.com klingar oseriöst för de flesta. Använd istället förnamn.efternamn@domain.se.

3. Välj en unik rubrik! Ämnesraden i ditt mail bör innehålla: namnet på den sökta tjänsten, arbetsorten och om möjligt arbetsgivarens referensnummer för rekryteringen. Detta gör det lättare för mottagaren att vidarebefordra din ansökan till rätt avdelning.

4. Kontrollera att dina bifogade filer inte överstiger 3 MB. Om du är osäker kan du utelämna t ex referenser som kan ges i hand vid ett eventuellt intervjutillfälle.

5. Bifoga bara en fil med din ansökan. Spara alla element i din ansökan i en och samma PDF-fil. Detta underlättar hanteringen av din ansökan för arbetsgivaren.

6. Skriv ditt personliga brev direkt i mailet! Bifoga inte detta som en separat fil. Varför? HR-chefer föredrar, som tidigare nämnts, att endast motta en fil per ansökan.

7. Skriv ett individuellt personligt brev! Undvik standardiserade klipp-och-klistra-varianter utan personlighet. Erfarna HR-specialister känner igen dessa direkt.

8. Skicka till rätt e-postmottagare! Om detta inte framgår i platsannonsen, ring företaget och fråga dem direkt för att försäkra dig om att din ansökan kommer rätt. Samlingsadresser som börjar med info@ eller rekrytering@ behöver inte alltid indikera rätt mottagare.

9. Använd ett professionellt CV-foto! På senare tid har det blivit alltmer populärt att ha ett fotografi på sig själv i sitt CV. Det är lätt att förföras av Internets mer lättsamma tongångar, men när det gäller arbete är det motsatta att rekommendera. Om du vill använda en bild, se till att den förmedlar ett professionellt intryck och gärna är tagen av en fotograf.

10. Internet är din kunskapskälla! Ansökningsprocessen äger rum på webben.

Annonser

Entry filed under: Lediga jobb, lediga jobb göteborg, Lediga jobb inom Bank, Lediga jobb inom Försäkring, Lediga jobb inom Finans, Lediga jobb inom Reklam och Media, Lediga jobb inom Skola/Förskola, lediga jobb malmö, lediga jobb skåne, lediga sommarjobb, nya jobb, nytt arbete, nytt jobb. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , .

För dig som ska flyga till en intervju Så hittar du lediga jobb

1 kommentar Add your own

 • 1. Carl H Falkéus  |  08 oktober 2010 kl. 21:59

  Hej !

  Efter 5 år som arbetsfrånvarande, har tiillfrisknandet tagit fart.

  Detta glädjer mig oerhört att finna denna form av tipsbank för taktiska värdefulla verktyg, inför mina anställningsansökningar.

  Finns det ytterligare lexikon och mentorer att tillgå hade jag uppskattat alla former av tips för utvecklande. Ex HR och Url är några formuleringar som passerat mig utan förankring.

  Mycket bra kunskapsbank som jag värdesätter högt !

  MVH CH

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Jobbnyfikna

 • 199 328 besökare

Tidigare om lediga jobb

Tänk på att…

...ni får gärna citera om ni uppger källa och har en länk tillbaka till oss.

Mest klickade

 • Inget

JobbTorget Forum

Vi är en del av nätverket kring JobbTorget. Här finns möjlighet att få råd och tips från utvalda aktörer. Totalt når vi 1,5 miljoner arbetsnyfikna per år. Här hittar du JobbTorget och härJobbTorget FORUM. Kontakta oss om ni vill synas i nätverket på info(a)jobbtorget.se

Din egen jobbcoach?

Vi har över 500 jobbcoacher i Sverige som helt GRATIS bara väntar på att få hjälpa dig ut i arbetslivet. Att få just dig att hitta ett nytt jobb. Det enda du behöver göra är att registrera dig.
oktober 2010
M T O T F L S
« Sep   Jan »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

%d bloggare gillar detta: