Om CV

För att hitta lediga jobb behöver man ha en bra CV. En riktigt bra CV! Här följer några tips:

Skriv ett relevant CV
I många fall tenderar arbetssökande att gödsla med irrelevanta detaljer i sitt CV. Det var särskilt populärt bland CV-hjälparfirmorna som hittade på galna detaljer som gjorde att ditt CV stack ut, att det var minnesvärt. Ödsla ingen energi på det i jakten på nytt jobb.

Regler för ett lyckat CV:

1. Var koncis. Koncentrera dig på sånt som är viktigt för företaget du söker anställning hos.
2. Tydlighet. Var tydlig med vad du vill. Vet du exakt vad du kan göra för företaget, skriv det i ett försättsblad/personligt brev.
3. Bli inte för långrandig. Precis som att träffa nya människor så är det inte nödvändigt eller ens roligt att veta precis allt om dig.
4. Tumregel: Har du inte jobbat tidigare – kanske pluggat men inte jobbat – så finns det aldrig en anledning att ha ett CV som är längre än ett A4.
5. Framhäv det goda, men var dig själv. Porträtterar du en lögn så slösar både du din och företagets tid. Det är den bilden de hör av sig till, och om du inte kan leva upp till det så sitter du i samma situation som nu om några månader, och söker nytt jobb igen. Många gånger tittar de som skall anställa dig först på ditt CV och sedan eventuellt på ditt personliga brev. Det är särskilt sant för de utannonserade jobben. Det finns ingen vits för dem att öda tid på att läsa personliga brev om inte profilen är den rätta. Det är därför mycket viktigt att du ser till att ditt CV väl matchar det som efterfrågas i de fall du skickar in ansökan på ett utannonserat jobb.

Kom ihåg, en framgångsrik ansökan till ett varaktigt jobb eller karriär fås när du hittat rätt personer att jobba med, inte rätt jobb redan från början.

1 kommentar Add your own

 • 1. Zamzam Sheikh  |  29 december 2009 kl. 16:16

  CV

  Hej!

  Jag heter Zamzam Sheikh och jag är 24 år. Jag har jobbet i flera andra hotell, bland annat Scandic, Rika hotell och Ebes hotell. Som person är jag väldigt ambitiös, social arbetar snabbt är morgonpigg och snabblärd.

  På fritiden brukar jag vara med mest vänner och familjen.

  Jag har jobbet som städerska i 3 år. Jag är intresserad av era jobb och jag skulle bli tacksam om ni kontaktade mig så snart så möjligt.

  E-post : zamzam.20@live.se

  Tel : 031- 486822

  Mob : 0767098837

  Adress : Merkuriusgatan 37 415 19 Göteborg

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


%d bloggare gillar detta: